Hét boegbeeld van de Kustmarathon, Lein Lievense, is overleden

In zijn woonplaats Zoutelande is Lein Lievense op 68-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn vrouw Lenie nam hij in 2003 het initiatief voor de allereerste Kustmarathon en bleef voorzitter tot aan zijn dood. Bij Lievense werd vorig jaar uitgezaaide leverkanker geconstateerd.

Samen met zijn vrouw Lenie en een aantal anderen nam Lein in 2003 het initiatief voor de allereerste Kustmarathon met 400 deelnemers. Het evenement groeide onder zijn leiding uit tot het grootste sportevenement van Zeeland met ruim 10.000 deelnemers.

Lievense was al geruime tijd ziek. Na prostaatkanker en blaaskanker werd vorig jaar leverkanker geconstateerd. Een arts in het Rotterdamse ziekenhuis raadde Lein aan om maar leuke dingen te gaan doen. "Maar als je geen toekomst meer hebt, dan is er niks meer leuk om te doen", volgens Lievense.

Van april tot augustus onderging Lein Lievense meerdere chemo's, maar daar knapte hij niet meer van op. Zijn conditie was de laatste maanden slecht waardoor Lievense steeds minder kon doen voor zijn geliefde Kustmarathon. Toch stond hij in oktober in de Langstraat in Zoutelande om op de eindstreep de winnaars van de zestiende editie te feliciteren.

Documentaire 'Opgeven, amme nooit nie'

In de documentaire 'Opgeven, amme nooit nie' is te zien hoe strijdbaar hij was en hoe dierbaar de Kustmarathon hem was. Tegen de verwachting in kon Lein Lievense zelf nog bij de première zijn. Voor hem en zijn vrouw Lenie was dat een emotionele ervaring. De documentaire is morgenavond bij Omroep Zeeland te zien om 20.30 en 22.00 uur.

De uitvaart van Lein Lievense is op donderdag 10 januari. Een dag eerder kan het condoleanceregister worden getekend in het gemeentehuis van de gemeente Veere in Domburg. Dat kan tussen 10.00 en 15.00 uur. Ook in de avond is er de mogelijkheid om te tekenen. Dan kan het tussen 17.00 en 19.30 uur in de Catharinakerk in Zoutelande. Tevens is er dan de mogelijkheid om een moment stil te staan bij de gesloten kist. De uitvaart is op donderdag ook te volgen via beeldschermen in de kerk en in een tent in de kerktuin.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zoutelande kustmarathon Lein Lievense
Deel dit artikel:

Reageren