Ballonnen en confetti in New York: Emma Heesters heeft een miljoen YouTube-abonnees

Groot feest gisteravond in een appartement in New York. Zangeres Emma Heesters, die opgroeide in 's-Gravenpolder, vierde dat ze een miljoen abonnees op YouTube heeft verzameld. "Ik kan het eigenlijk nog niet zo heel goed bevatten."

Emma Heesters

Haar appartement in New York ligt vol met confetti en er hangen ballonnen waar 1 miljoen op staat. Het succes vierde ze met haar volgers. Op een live stream op Instagram was het moment te zien dat ze de miljoen volgers aantikte.

'Sneller dan ik had verwacht'

Toch dringt de mijlpaal nog niet helemaal door bij de 22-jarige zangeres. "Het is zo snel gebeurd, veel sneller dan ik had verwacht", vertelt Heesters in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker. "Heel veel mensen vinden mijn covers ontzettend leuk en luisteren daar met plezier naar. Het is een hele eer."

Niet alleen in New York, maar ook in 's Gravenpolder is het feest. Daar vieren Emma's ouders namelijk de mijlpaal van hun dochter. "Het tijdsverschil tussen hier en New York is zes uur. We zijn gisterenavond opgebleven om het blije moment mee te maken. We zijn zo trots!", aldus Willian Heesters, de moeder van Emma.

De zangeres en haar ouders hebben ondanks de grote afstand veel contact met elkaar. Via Whatsapp en haar Instagram-livestream houden zij elkaar up-to-date. Vader Ludo is het meest trots op het doorzettingsvermogen van zijn dochter: "Dat zij deze mijlpaal gehaald heeft, is natuurlijk fantastisch, maar waar ik écht trots op ben, is wat hieraan vooraf ging. Emma werkt zo hard voor haar muziekcarrière, en dat doet ze nog steeds".

Heesters is vooral bekend geworden met covers die ze op haar YouTube-kanaal plaatst. Ze zingt nummers van artiesten die in de hitlijsten te vinden zijn, zoals Dua Lipa, Ariana Grande, Demi Lovato en Shawn Mendes. De populairste video die de de zangeres op YouTube heeft geplaatst is een bewerking van Despacito, de zomerhit van 2017 van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Heesters nam de cover samen met de Amerikaanse zanger Jason Chen op. Die video is 8,2 miljoen keer bekeken.

Naast het spelen van covers is Heesters van plan eigen werk uit te brengen. Inmiddels heeft de zangeres van haar hobby haar werk gemaakt: "Ik kan er van leven", zegt ze in het radioprogramma. Heesters is niet de Zeeuw met de meeste abonnees op YouTube. Bas van Leeuwen heeft bijvoorbeeld 2 miljoen abonnees op zijn kanaal Chillhop Music en Gitarist Igor Presnyakov uit Oost-Souburg heeft ruim 1,6 miljoen abonnees.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Meer over dit onderwerp:
Emma Heesters YouTube
Deel dit artikel:

Reageren