Nicky loopt emotionele Kustmarathon voor vader

Nicky loopt emotionele Kustmarathon voor vader
Nicky loopt emotionele Kustmarathon voor vader © Omroep Zeeland
Nicky loopt emotionele Kustmarathon voor vader
Nadat twee ooms van Aalders overleden aan de spierziekte ALS heeft ook zijn vader vorig jaar de diagnose gekregen. Aalders zijn eerste doel was om 5000 euro op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Dat streefbedrag haalde hij al snel en nu heeft de hardloper al bijna het dubbele bedrag opgehaald.
"Dit jaar voelt echt wel als een extra motivatie", zegt Aalders. "Als het goed is, komt mijn vader ook naar de Kustmarathon toe. Het ligt er een beetje aan hoe hij zich op de dag voelt, maar bij de finish zal hij er sowieso zijn. Dat vind ik heel bijzonder."

Rotziekte

"Het is echt een rotziekte, je spieren vallen één voor één uit. "Bij de vader van Aalders is het extra vervelend dat de ziekte vanuit zijn ademhalingscentrum begint. "Met de nodige hulp kan hij nog wel communiceren en zijn dingetjes doen."
Aalders houdt een website bij over de voortgang van zijn actie. Daarop is te zien hoeveel geld hij tot nu toe heeft opgehaald.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>