Lopers staan stil bij overlijden organisator Kustmarathon

In Zoutelande is vanmorgen stil gestaan bij het overlijden van Kustmarathonorganisator Lein Lievense. Zo'n vijftig lopers van Loopgroep Zeeland liepen vanuit Vlissingen naar Zoutelande om bij het marathonmonument een bloemetje neer te leggen en een moment stil te staan.

De trainingsgroep is tien jaar geleden opgericht om in groepsverband te trainen voor de Kustmarathon. Volgens hardloper Jan Jansma was er zonder Kustmarathon ook geen Loopgroep Zeeland ontstaan. "Lein was niet alleen een groot sportman, maar als oprichter van de Kustmarathon was hij voor veel mensen een groot inspirator om te gaan hardlopen."

In het uitloop-shirt

Iedere zaterdagochtend traint Loopgroep Zeeland. Kort na het bericht van het overlijden kwam het initiatief om een herdenkingsloop te organiseren naar de finishplaats van de Kustmarathon: Zoutelande. Veel lopers droegen een 'uitloop-shirt'. Het shirt krijgen deelnemers van de Kustmarathon wanneer ze deelnemen aan de hardloopwedstrijd.

De herdenkingssloop komt aan in Zoutelande (foto: Omroep Zeeland)

Op de dijk, naast het Kustmarathonmonument, werden bloemen neergelegd en een moment stil gestaan bij het overlijden van Lein Lievense. Twee deelnemers legden een medaille bij de bloemen en een vlag met de tekst 'Lein Bedankt'. Na een applaus begonnen de lopers aan de terugweg richting Vlissingen.

Bij de 58e Wallenloop in Goes werd zaterdagmiddag ook stil gestaan ter nagedachtenis aan Lein Lievense. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte, gevolgd door een applaus als dank voor wat hij voor de Zeeuwse hardloopsport heeft gedaan.

Lein Lievense overleed afgelopen donderdag aan de gevolgen van kanker. De 68-jarige Kustmarathonorganisator wordt aanstaande donderdag in zijn woonplaats Zoutelande herdacht tijdens een dienst in de Catharinakerk. Op woensdag 9 januari tussen 10.00 en 15.00 uur kan op het gemeentehuis van Domburg een condoleanceregister worden getekend. Lein Lievense wordt donderdag in besloten kring gecremeerd.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren