De kerstvakantie afsluiten op de schaatsbaan in Sluis

Het was dit weekend extra druk op de schaatsbaan in Sluis omdat die vandaag voor het laatst open was. Het was voor de vierde keer dat de baan er lag, maar deze keer wel twee keer zo groot als vorig jaar en kleuters konden leren schaatsen op de speciale kleuterbaan.

Op de kleuterbaan waren een aantal kinderen de plastic ijsberen aan het voortduwen. "Het is ideaal dat ze een deel van de schaatsbaan hebben afgebakend voor kleuters. De kindjes met wie ik ben gekomen zijn 3 en 5, dus het zou gevaarlijk zijn als ze tussen de grote kinderen moeten schaatsen die zo hard sjezen", vertelt Luchiena Kuipers uit Hengstdijk.

Volgend jaar weer

Een van die hard sjezende kinderen was de 12-jarige Bram Rieteco. Hij heeft het hele weekend al geschaatst en is een trouwe bezoeker. "Vorig jaar was het een stuk kleiner, dit is echt wel een verbetering, want nu heb ik de ruimte. Ik ben van plan gewoon terug te komen als de baan er weer ligt!"

De ijsbaan heeft 21 dagen op de Groote Markt gelegen. Een drukke periode voor Jean Pierre Lempereur die verantwoordelijk is voor de schaatsbaan. "Dit is wel een succes geweest dus we willen wel dat volgend jaar dezelfde baan terugkomt", zegt Lempereur.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren