Kijk terug: Van Britse politieagent tot vrouw in trouwjurk, dit was de wandelmarathon

Kijk terug: Van Britse politieagent tot vrouw in trouwjurk, dit was de wandelmarathon
Kijk terug: Van Britse politieagent tot vrouw in trouwjurk, dit was de wandelmarathon © Omroep Zeeland
Dit was de wandelmarathon
De ernstig zieke Kustmarathonorganisator Lein Lievense kijkt terug op een bijzonder weekend. "Het is gewoon een geweldig evenement en ik heb echt super genoten."

Dubbele dosis pillen

Lievense is ongeneeslijk ziek en het was lang onzeker of hij erbij kon zijn dit weekend. Hij heeft naar eigen zeggen van de dokter een dubbele dosis pillen gekregen, waardoor hij gisteren toch zelf het startschot kon geven voor de Kustmarathon en vandaag de laatste wandelaars in Zoutelande over de finish kon zien gaan.
Lein Lievense blikt terug op het Kustmarathonweekend
"Ik heb er echt van genoten, ondanks de situatie heb ik er echt van genoten", zegt Lievense naast de finishlijn in Zoutelande. "Het lijkt wel alsof er een engeltje op onze schouder rust, want alles zit mee. Het weer zit mee, het publiek zit mee. Iedereen heeft volop plezier. Ik heb er écht van genoten."

Van startschot tot finish

Terugkijkend op het kustmarathonweekend is Lievense zelf eigenlijk ook verrast over hoeveel hij nog zelf heeft kunnen doen: van het startschot gisterochtend tot de finish van de wandelmarathon. "De dokter wist natuurlijk van dit evenement en zei: neem maar overal een dubbele portie medicijnen van. Daardoor ben ik eigenlijk fysiek nu nog wel redelijk in orde.
Vrijwilligers Kustmarathon gaan op de foto met Lein Lievense
Vrijwilligers Kustmarathon gaan op de foto met Lein Lievense © Fototeam Kustmarathon
Tot 18.00 uur hadden de deelnemers de tijd om over de finish te komen. Duizenden van de wandelaars hebben dat gehaald, maar ze waren niet allemaal op tijd. Een deel van de wandelaars maakte het nog tot het laatste moment spannend.

Liveblog

De vele hoogtepunten van de wandelmarathon staan ook in ons liveblog. Denk aan een wandelaar in een Brits politie-uniform, een vrouw die de wandelmarathon in een trouwjurk gelopen heeft, maar ook de wandelaar die vorige week nog werd geopereerd omdat ze kanker heeft en vanmorgen toch aan de start is verschenen. Kijk hieronder de wandelmarathon van begin tot eind terug:

Lees ook: