Krijgt Terneuzen een Rooiboskanaal?

Krijgt Terneuzen een Rooiboskanaal?
Krijgt Terneuzen een Rooiboskanaal? © Omroep Zeeland
Het tijdelijke doorvaartkanaal moet tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis zorgen voor een goede doorstroming van het scheepvaartverkeer. Naar aanleiding van een reportage van Omroep Zeeland besloot Harm Verbeek van Nieuwe Sluis Terneuzen om de hulp van het publiek in te roepen. Het tijdelijke kanaal droeg namelijk tijdens de reportage nog de tamelijk naam saaie 'doorvaartkanaal'. Dus vroeg hij het publiek om met betere suggesties te komen.
En die kwamen er. Naast het Rooiboskanaal zijn de andere gegadigden Bypass, het Kanaaltje van Willem (naar een geul in de Westerschelde) en Sluipvaart. Mensen kunnen via Twitter en Facebook hun voorkeur aangeven. Op Facebook wordt vrijwel uitsluitend voor Rooiboskanaal gekozen, ook op Twitter staat die naam ruim bovenaan, al hebben de drie andere gegadigden hier meer stemmen gekregen dan op Facebook.

Gelopen race

Het lijkt dus een gelopen race: veruit de meeste stemmen gaan naar het Rooiboskanaal. Maar helemaal zeker is dat niet. Er kan tot en met volgende week donderdag worden gestemd.

Kapitein Rooibos van de Lamaketta's

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>