Stationsbrug Middelburg weer in bedrijf

Stationsbrug Middelburg weer in bedrijf
Stationsbrug Middelburg weer in bedrijf © Omroep Zeeland
In een oude verflaag van de stationsbrug in Middelburg is chroom-6 gevonden
In een oude verflaag van de stationsbrug in Middelburg is chroom-6 gevonden © Hamelink uit Middelburg
De brug kon sinds zondag niet meer open voor de scheepvaart door een defect aan een stang van de brug. Hierdoor was doorvaart van het Kanaal door Walcheren onmogelijk. De 'vrij eenvoudige' reparatie werd complex door het giftige chroom-6 dat vorige maand op de brug werd aangetroffen.
Vanochtend zijn medewerkers van de provincie en de aannemer gestart met de herstelwerkzaamheden. De defecte trekstang is verwijderd en vervangen door een nieuwe. Nadat de brug rond 19.00 uur getest werd, ging de brug rond 19.30 uur weer volledig in bedrijf. De stremming voor de scheepvaart op het Kanaal door Walcheren is opgeheven.
Vanmiddag hing er een zeil over de Stationsbrug.
Vanmiddag hing er een zeil over de Stationsbrug. © Omroep Zeeland

Probleembrug

Groot onderhoud aan de brug werd in september met maanden uitgesteld vanwege chroom-6. De provincie weet nog niet wanneer dit onderhoud kan worden hervat.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>