Supertiebreak doet Kerkhove de das om bij Australian Open

Lesley Kerkhove heeft in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open verloren. De uit Zierikzee afkomstige tennisster ging ondanks een flitsende start in drie sets onderuit tegen Amandine Hesse uit Frankrijk. De laatste set werd beslist in de nieuw ingevoerde supertiebreak.

Lesley Kerkhove (foto: Orange Pictures)

Kerkhove had de eerste twee ontmoetingen met Hesse gewonnen zonder een set af te staan en begon ook nu voortvarend. Ze snelde naar 6-1 in de eerste set. In de tweede set ging het gelijk op en moest de tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-4 naar Hesse.

Opnieuw tiebreak

Ook in de beslissende derde set gaven Kerkhove en Hesse elkaar weinig toe. Weer ging het tot 6-6 gelijk op en dus moest opnieuw de tiebreak de beslissing brengen.

Dit keer werd de nieuw ingevoerde supertiebreak gespeeld. Die gaat tot tien in plaats van tot zeven punten en wordt alleen in de laatste set van een wedstrijd gespeeld. Hesse won die met 10-8, waardoor Kerkhove al na één ronde is uitgeschakeld.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren