Bejaarde Middelburgse (85) in het voorbijfietsen beroofd door brutale tasjesdief

Een brutale tasjesdief heeft gistermiddag in Middelburg op klaarlichte dag een 85-jarige vrouw uit die stad op het fietspad beroofd. De Middelburgse fietste rond 15.30 uur op de Schroeweg, ter hoogte van Park Veldzigt, toen een tegenligger in het voorbijfietsen haar handtas uit haar fietsmandje griste en ervandoor ging richting de Oude Vlissingseweg.

Politielogo op uniform agent, archieffoto (foto: Politie)

De vrouw is de jongeman nog achterna gefietst, maar kon hem niet meer achterhalen. Wel werd ze aangesproken door twee vrouwen van een jaar of twintig die getuige waren geweest van het voorval. Zij vingen de vrouw op en gaven aan dat de vrouw hen moest noemen als getuige tegen de politie. Ze zouden bij een van de bedrijven werken op Park Veldzigt.

Persoonlijke spullen

Het slachtoffer heeft contact gezocht met de politie en zij heeft aangifte gedaan. De tasjesdief heeft niet veel buitgemaakt. In haar handtas zaten, naast wat persoonlijke spullen, slechts enkele euro's en een pinpas. De pinpas is meteen geblokkeerd.

De politie wil nu in contact komen met de twee getuigen die de bejaarde vrouw na de diefstal hebben opgevangen. Ook is de politie op zoek naar andere getuigen, of mensen die het signalement van de dader herkennen.

Signalement

De brutale tasjesdief zat volgens het slachtoffer op een 'normale' fiets. Hij had een gemiddelde lengte en een normaal postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon zonder bontkraag en een donkergekleurde broek met een lichte streep over de gehele beenlengte van de broek.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren