Strandpaviljoen Puur in Groede gaat in vlammen op

Strandpaviljoen Puur in Groede gaat in vlammen op
Strandpaviljoen Puur in Groede gaat in vlammen op © HV Zeeland
Strandpaviljoen Puur verwoest door brand
De brandweer rukte uit met meerdere blusvoertuigen en een waterwagen, maar het grotendeels houten strandpaviljoen was niet meer te redden. Rond half zes gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Het pand was toen al verwoest.

Te dichtbij de vuurzee

Voor één van de brandweermannen werd een ambulance opgeroepen. Hij kwam te dichtbij de vuurzee en kon de hitte niet meer aan. Hij is verpleegd door het ambulancepersoneel.
Bluswerkzaamheden brandweer bij uitslaande brand strandpaviljoen Puur in Groede
Bluswerkzaamheden brandweer bij uitslaande brand strandpaviljoen Puur in Groede © Omroep Zeeland
De brandweer liet het strandpaviljoen gecontroleerd afbranden en probeerde vooral te voorkomen dat het vuur zich verder uit zou breiden naar de omliggende duinen. Van het ooit prijswinnende paviljoen is weinig meer over.
Van het prijswinnende strandpaviljoen is weinig over na de brand
Van het prijswinnende strandpaviljoen is weinig over na de brand © HV Zeeland
Meerdere wegen in de omgeving van de brand werden vanwege de grote rookontwikkeling afgezet. De weg was dicht van de Puijendijk tot de camping en van de kruising met de Zeeweg tot aan de camping.

Gigantische rookwolk

De gigantische rookwolk door de uitslaande brand was tot in de wijde omtrek te zien. Onderstaande foto werd op de boulevard in Vlissingen genomen.
Rookwolk door brand in Groede te zien vanaf de boulevard van Vlissingen
Rookwolk door brand in Groede te zien vanaf de boulevard van Vlissingen © Omroep Zeeland
In reacties op sociale media laten veel mensen weten het ontzettend jammer te vinden dat dit strandpaviljoen nu verwoest is door brand. Het paviljoen, geroemd om zijn moderne interieur en goede sfeer, werd in 2012 uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Zeeland.
Niks blijft over van het strandpaviljoen na de grote brand
Niks blijft over van het strandpaviljoen na de grote brand © Omroep Zeeland

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>