'Debat verhardt'; provincie wil naar andere plek biovergister Rilland kijken

De provincie praat volgende week met de gemeente Reimerswaal, energiebedrijf Engie en betrokkenen over een andere plek voor de geplande biovergister in Rilland. Dat maakte provinciebestuurder Ben de Reu vanochtend bekend tijdens de commissievergadering Ruimte.

Kassen in Bathpolder waar biovergister naast komt te staan (foto: Omroep Zeeland)

Eerder liet de provincie nog weten dat de bouw van de biovergister op de geplande plek door kon gaan. Maar nu zegt De Reu dat hij toch in gesprek wil gaan met Engie en de gemeente over een andere plek. "Omdat het debat verhardt", aldus De Reu.

Omwonenden zijn bang voor stank

Energieleverancier Engie wil een biovergister aan de Eerste Bathpolder bij Rilland bouwen. Maar dat stuit op veel weerstand. Omwonenden zijn bang dat de mestverwerkingsinstallatie veel stank veroorzaakt. Ook vrachtverkeer zal volgens hen voor veel overlast zorgen. Vooral glastuinbouwers maken zich zorgen over stank, verkeersoverlast en besmetting van gewassen door de installatie.

Engie heeft eerder laten weten ervan overtuigd te zijn dat de vergister kan worden gebruikt zonder last of gevolgen voor de omgeving. Het dagelijks gemeentebestuur zei dat er verder dat er geen enkele andere plek in de gemeente is waar de vergister kan komen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
protest rilland discussie biovergister
Deel dit artikel:

Reageren