Twee jongens op school gearresteerd voor zware mishandeling en doodsbedreiging

Twee jongens van 14 en 16 jaar oud uit 's-Gravenpolder en Kruiningen zijn gisteren op school gearresteerd. Ze worden verdacht van zware mishandeling van een 15-jarige jongen, afgelopen november op het station van Goes. Later op de dag werd het slachtoffer met de dood bedreigd, als hij aangifte zou doen van de mishandeling.

Politie-uniform (archieffoto) (foto: Omroep Zeeland)

Terwijl het 15-jarige slachtoffer op de grond lag, werd hij meerdere keren geschopt. Het slachtoffer liep daarbij onder andere een gebroken neus op.

Het slachtoffer en de daders zaten op dezelfde school. Toen een teamleider van de school het verhaal van de mishandeling hoorde, is de politie gebeld. De jongens zijn daarop geschorst van school en het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Aangifte ingetrokken

Dat de jongens pas twee maanden later zijn gearresteerd, heeft er mee te maken dat het onderzoek enige vertraging opliep. Het slachtoffer trok in eerste instantie zijn aangifte terug.

De twee jongens zijn bewust op school gearresteerd om de ernst van de zaak te benadrukken, schrijft de politie. De jongens zijn geboeid afgevoerd en naar een politiecellencomplex gebracht.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 Walcherse school
Deel dit artikel:

Reageren