De Zeeuwse complimenten van 2018 gaan naar...

Zeeuwse vrijwilligers en organisaties hebben vanmiddag op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Provincie Zeeland een compliment ontvangen. De onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt aan mensen, bedrijven en organisaties die volgens de provincie een bijzondere prestatie voor Zeeland hebben verricht. De Zeeuwse complimenten werden door de gedeputeerden uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Ada Jobsen en Marian Kreemers-de Winter ontvingen een compliment (foto: Omroep Zeeland)

Marian Kreemers-de Winter en Ada Jobsen ontvingen een compliment voor het delen van hun verhalen op middelbare scholen. Beide vrijwilligers verloren een zoon in het verkeer en willen nu jonge scholieren bewust maken van hun gedrag in het verkeer. "Eigen verdriet en gemis wordt omgezet in positieve actie om zo een verandering in het gedrag van mensen teweeg te brengen, en in de toekomst verkeersongelukken te voorkomen", aldus de provincie.

Complimenten voor scholen

Ook Groen kindcentrum De Meidoorn uit Nisse en de Regenboogschool in Hoedekenskerke kregen een compliment. De school heeft een deel van de tegels eruit gehaald en er natuurlijke speelplekken gemaakt.

De Regenboogschool in Hoedekenskerke was de Zeeuwse winnaar bij de Lang Leve de Muziek Show van NPO Zapp. "Zij hebben Zeeland hiermee landelijk op de kaart gezet en bijgedragen aan het initiatief om meer muziek in de klas te krijgen", is het oordeel van de provincie.

Sportdorpen

"Een sportdorp is een succesvol voorbeeld van hoe men de leefbaarheid versterkt en/of behoudt en mensen in beweging krijgt", vindt de provincie. En daarom kregen sportdorpen in Sint-Philipsland, Oostkapelle en Clinge een compliment.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuwse complimenten
Deel dit artikel:

Reageren