Korfballers TOP Arnemuiden opnieuw onderuit tegen koploper

De korfballers van TOP hebben voor de tweede keer binnen een maand verloren van Tempo uit Alphen aan den Rijn. Na een lang gelijkopgaande wedstrijd wist koploper Tempo met 24-28 te winnen. De uitwedstrijd werd vlak voor de Kerstvakantie met 17-15 verloren. TOP verliest door dit resultaat de aansluiting met de eerste drie ploegen in de rangschikking.

TOP begon goed aan de wedstrijd en stond binnen vijf minuten al voor met 5-3. Die voorsprong wist de ploeg van trainer Kees-Jan Oppe bijna de hele eerste helft vast te houden. Enkele minuten voor de rust had TOP een ruime marge opgebouwd, 11-8, maar dankzij een sterke slotfase kwam Tempo alsnog op gelijke hoogte. Bij rust was de stand 12-12.

In de tweede helft leek Tempo gelijk afstand te nemen, 13-15, maar TOP kwam nog een keer terug. De vierde strafworp van Peter van Belzen betekende zelfs een nieuwe voorsprong voor TOP, 17-16. Daarna nam Tempo de wedstrijd definitief over. Dankzij een sterke fase liepen de bezoekers uit naar 18-21 met nog tien minuten te spelen. TOP kon op het eind geen vuist meer maken en verloor uiteindelijk met 24-28.

Door de nederlaag is de achterstand van TOP Arnemuiden op Tempo opgelopen tot vijf punten.

Meer over dit onderwerp:
Korfbal TOP
Deel dit artikel:

Reageren