Volg de Tacx Pro Classic bij Omroep Zeeland

Timo Roosen wint de eerste editie van de Tacx Pro Classic
Timo Roosen wint de eerste editie van de Tacx Pro Classic © Orange Pictures
De renners vertrekken om 12.30 uur van de Dam in Middelburg. De finish wordt omstreeks 17.30 uur verwacht op Neeltje Jans. Vanaf 16 uur zijn er rechtstreekse beelden van de wedstrijd te zien.
Op Omroep Zeeland Radio wordt 's middags live verslag gedaan van de Tacx Pro Classic. Op ons liveblog en via Facebook (Fietsen in Zeeland) blijf je op de hoogte van het laatste nieuws . Om 20.10 uur wordt een uitgebreide samenvatting van de Tacx Pro Classic uitgezonden op tv.
<p>De Tacx Pro Classic is de opvolger van de Ronde van Zeeland Seaports, die in 2015 voor het laatst werd gereden. De Tacx Pro Classic hoopt uit te groeien tot de tweede wielerklassieker van Nederland na de Amstel Gold Race. De wedstrijd wordt gereden op het parcours van de vroegere Ronde van Midden-Zeeland. In de route zijn onder meer opgenomen de Kattendijksedijk, de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering.</p>
Start Tacx Pro Classic
Start Tacx Pro Classic © Ricardo Kievit, RK Fotografie
Zaterdag wordt ook het allereerste NK Wattmeister gehouden. De Wattmeister is de titel voor de renner/renster die het hoogste wattage per kilogram lichaamsgewicht wegtrapt op een smarttrainer. Sinds 2017 houdt de Topcompetitie deze challenge. Op maandagavond bij het Evenement van de week kun je terugkijken, wie de eerste plaats heeft veroverd bij het evenement.