Auto vliegt uit de bocht tussen Zierikzee en de Zeelandbrug

Een automobilist is ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Weg naar de Val (N259 tussen Zierikzee en de Zeelandbrug. De bestuurder, een 77-jarige man uit Den Haag, raakte daar rond 22.20 uur de controle over het stuur kwijt en vloog uit de bocht.

De auto ramde een hekwerk, sloeg over de kop en kwam aan de andere kant van een sloot tot stilstand. Een toevallig passerende agent die op dat moment geen dienst had, zag het gebeuren en waarschuwde meteen de hulpdiensten.

Zwaargewond

Bij het eenzijdige ongeluk raakte de bestuurder uit Den Haag zwaargewond. Meerdere ambulanceteams, twee brandweerwagens en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Nadat het slachtoffer uit de auto was bevrijd, heeft de trauma-arts geholpen met het stabiliseren van het slachtoffer. Daarna is de gewonde bestuurder met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bloedproef

Omdat de politie vermoedt dat de 77-jarige man uit Den Haag te veel had gedronken is in het ziekenhuis door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd.

Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto meegenomen. Daarvoor werd de N256 even afgesloten voor het verkeer.

De ernstig beschadigde auto is meegenomen door een bergingsbedrijf (foto: HV Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren