Vrachtwagen raakt in de slip op de A58 en belandt achterstevoren tegen de vangrail

Op de A58 is ter hoogte van Rilland een vrachtwagen in de slip geraakt en tegen de vangrail in de middenberm gereden. Vanwege de berging van beschadigde vrachtwagen was de A58 Zeeland in urenlang afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Oude Rijksweg, de 289.

Het ongeluk gebeurde rond 09.05 uur. De chauffeur kwam door onbekende oorzaak met zijn vrachtwagen in de rechterberm, raakte in een slip en kwam aan de linkerzijde van de weg in de middenberm achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand. De chauffeur raakte gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Weg afgesloten

Het verkeer werd in eerste instantie langs het ongeluk geleid, alleen de linkerrijstrook was dicht. Rond 10.30 uur werd de weg alsnog volledig afgesloten, zodat een bergingsbedrijf de beschadigde vrachtwagen uit de berm kon trekken.

Tegen 11.00 uur stond de vrachtwagen weer op het asfalt. Ook daarna bleef de weg nog even dicht, zodat de vrachtwagen veilig tegen de rijrichting in kan worden weggesleept. Rond 12.30 uur werd de weg weer deels vrijgegeven. De rechterrijstrook was daarna nog korte tijd afgesloten voor een spoedreparatie. Rond 12.45 uur kon het verkeer er weer van beide rijstroken gebruik maken.

Vrachtwagen belandt achterstevoren tegen de vangrail in de middenberm van de A58 (foto: HV Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren