Maanzwemmers maken album met blues standards

Kees van Dorst is een veelzijdig muzikant. Hij speelt klassiek, jazz en rock. Hij is geboren en getogen binnen de Hulsterse Wallen en is daar nog steeds trots op.

Zijweggetje

Om zich te onderscheiden van anderen is dit bluesproject in het Nederlands. Kees: "Jaren geleden wilde een mede-muzikant enkele bluesliedjes spelen. Om niet te de zoveelste in een rij te zijn en omdat het elan van de oude bluesmannen niet te evenaren valt, besloten we de teksten om te zetten naar het Nederlands. Maar het is enkel een 'zijweggetje', overigens een heel leuk pad dankzij de geweldige muzikanten."
De basis van de Maanzwemmers bestaat uit Kees van Dorst, Adri van Meurs (slagwerk), Co van Reijen (gitaar) en Peter Bout (bas). Daarnaast leverden een bijdrage musici als Gino Mehauden, Peter de Smet en Marc Verschelden. Toch koos hij voor het Nederlands, niet zijn eigen dialect, het Hulsters.
Grote plannen hebben de Maanzwemmers niet met het album. Adri van Meurs: "Er zijn maar weinig exemplaren gemaakt. Maanzwemmers is ook niet echt een band, er komen ook geen optredens. Voor Kees telde alleen de opname. Hij is al weer bezig met een nieuw project: Ouwe jazzsongs opnemen à la Hugh Larrie's album Let Them Talk."
Albumcover Maanzwemmers
Albumcover Maanzwemmers © Maanzwemmers