Zeeland wordt wakker: 800 kilo cocaïne, kat vast en arbeidsmigranten

Zeeland wordt wakker: 800 kilo cocaïne, kat vast en arbeidsmigranten
Zeeland wordt wakker: 800 kilo cocaïne, kat vast en arbeidsmigranten © Omroep Zeeland
800 kilo cocaïne gevonden tussen bananen
800 kilo cocaïne gevonden tussen bananen © Douane

800 kilo cocaïne gevonden

De Douane heeft deze week 800 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 20 miljoen euro gevonden in Vlissingen-Oost. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.
In de haven van Vlissingen wordt vaker cocaïne gevonden. Vandaag staan vier mannen voor de rechtbank van Middelburg. Zij worden ervan verdacht 18 kilo cocaïne te hebben ingevoerd. De rechtszaak is vanaf ongeveer 9.00 uur te volgen via de website van Omroep Zeeland.

Lees ook:

Brandweer in Middelburg bevrijdt kat uit muur
Brandweer in Middelburg bevrijdt kat uit muur © HV Zeeland

Kat vast achter muur

In Middelburg is een kat na een val van een garage achter een spouwmuur vast komen te zitten. De brandweer maakte een gat in de muur om het dier te bevrijden.

Lees ook:

Op een informatiebijeenkomst werden de bouwplannen geprsenteerd
Op een informatiebijeenkomst werden de bouwplannen geprsenteerd © Omroep Zeeland

Tweehonderd arbeidsmigranten

Op het voormalige Philipsterrein in Terneuzen moeten zo'n tweehonderd arbeidsmigranten komen. Gisteravond konden omwonenden de plannen bekijken.

Lees ook:

Nieuw museum in de duinen van Domburg
Nieuw museum in de duinen van Domburg © Marie Tak van Poortvliet Museum

Museum in de duinen?

Over vier maanden wordt duidelijk of het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg naar de nieuwe locatie in de duinen kan. Na toestemming moet het museumbestuur op zoek naar de benodigde 4,5 miljoen euro.

Lees ook:

Molen in Biggekerke
Molen in Biggekerke © Jo Dingemanse

Weer

Vanochtend trekken wolkenvelden over de provincie, misschien valt er her en der even een buitje. Later in de ochtend en vanmiddag is er veel meer ruimte voor de zon. Het wordt 22 tot 24 graden. De zuidoostenwind trekt aan tot matig, kracht 4.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>