Tankink, Van Emden en Raas actief bij NK Wattmeister

Het eerste NK Wattmeister wordt op zaterdag 13 oktober in Zeeland gehouden
Het eerste NK Wattmeister wordt op zaterdag 13 oktober in Zeeland gehouden © www.knwu.nl
<p>De renners rijden 3 minuten lang een wattage van 200 watt. Vervolgens komt er iedere 3 minuten 0,4 watt/kg bij. Hierdoor zorgen we ervoor dat de renners evenredig veel wattage toename krijgen, en de toppers ongeveer 30 minuten op de fiets zitten. Dit "POWER" protocol is op het lijf geschreven van klassieke renners en punchers met een lange adem.</p><p>De renner die het langste blijft trappen is de eerste Nederlands kampioen Wattmeister in het onderdeel "POWER". (bron: wattmeister.com)</p>
Aan het evenement doen twee renners uit de WorldTour mee, samen met vier pro-continentale renners, twee continentale renners en twee clubrenners.
Namens LottoNL-Jumbo doen Jos van Emden en Bram Tankink mee. Tankink is bezig aan zijn laatste seizoen als profrenner.
Jesper Asselman, Elmar Reinders, Martijn Budding en Taco van der Hoorn houden de eer hoog voor Roompot-Nederlandse Loterij. Brian van Goethem uit Philippine stond eerst op de deelnemerslijst, maar hij heeft zich ziek afgemeld.

Paralympisch kampioen

Piotr Havik en Daniel Abraham rijden voor BEAT Cycling Club. Abraham komt oorspronkelijk uit Eritrea en werd in 2016 paralympisch kampioen namens Nederland op de Spelen in Brazilië.

Eloy Raas

Ook Eloy Raas (foto) uit Middelburg doet mee. De renner van ZRTC Theo Middelkamp verdiende vorig week een ticket voor het NK door sterk te rijden in de kwalificaties.
Eloy Raas
Eloy Raas © Omroep Zeeland
Kenny Nijssen, de winnaar van de Wattmeister Challenge 2018, is ook op Neeltje Jans van de partij. De renner van UWTC de Volharding heeft als Wattmeister 2018 een stagecontract in de wacht gesleept bij Katusha-Alpecin. De stage zit er inmiddels alweer op.
Het NK wordt zaterdag gehouden in Deltapark Neeltje Jans. Het kampioenschap start om 20.00 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>