Nashville-dominee schrikt niet van dreigmails

Dominee Maarten Klaassen uit Arnemuiden kreeg dreigmail nadat vorige week bekend werd dat hij één van de initiatiefnemers was van de Nashville-verklaring. "We hopen dat je flink in elkaar geslagen wordt," was één van de reacties. Maar de dominee zegt die makkelijk naast zich neer te kunnen leggen.

Klaassen schrok toen hij de eerste berichtgeving hoorde over de Nashville-verklaring, alles is volgens hem totaal verkeerd opgevat. Dat homo's niet uit de kast mogen komen staat niet in de verklaring. "Ze zijn zelfs erg welkom in de kerk", aldus Klaassen. Alleen is een huwelijk of seks verboden.

Daarnaast wordt er in de verklaring volgens de dominee van Arnemuiden ook niet beweerd dat mensen ervan zouden kunnen genezen. "Als dat erin had gestaan had ik nooit mijn handtekening eronder gezet."

Dominee Maarten Klaassen uit Arnemuiden (foto: Omroep Zeeland)

Het was een roerige week waarin Maarten Klaassen van onbekende dominee plots landelijk nieuws werd. Door alle aanvragen van de media heeft hij maar weinig tijd gehad voor zijn normale werk als predikant van Hervormde Gemeente in Arnemuiden. Klaassen hoopt dat de storm snel weer gaat liggen, zodat hij weer genoeg tijd krijgt voor zijn kerk en de kerkgangers.

Maarten Klaassen werd op 25 februari 1981 geboren in Terneuzen. Na zijn studie theologie was hij voorganger bij kerken in de Bommelerwaard en in Sliedrecht. Sinds 2015 is hij dominee bij de Hervormde Gemeente Arnemuiden. Ook is Klaassen lid van het hoofdbestuur van de SGP.

De dominee vindt het 'goedkoop' dat orthodoxe christenen nu zo in de schijnwerpers worden gezet. Klaassen vraagt zich af of er ook zo gereageerd zou zijn, als zo'n verklaring vanuit de moslimgemeenschap was gekomen. "Aan de islam durven we onze handen niet te branden, want dan kan je met hele nare gevolgen te maken krijgen."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Arnemuiden dominee nashville Maarten Klaassen
Deel dit artikel:

Reageren