Enorme bol op 100 meter hoogte als 'Poort naar Parijs'

Enorme bol op 100 meter hoogte als 'Poort naar Parijs'
Enorme bol op 100 meter hoogte als 'Poort naar Parijs' © Omroep Zeeland
Ontwerp voor iconisch landmark in Terneuzen
Met het ontwerp is een bedrag van 25 tot 30 miljoen euro gemoeid. Namen wil de 71-jarige architect De Vries niet noemen, maar verschillende investeringsmaatschappijen zouden belangstelling hebben voor zijn idee en ontwerp in Terneuzen. Het is alleen wachten tot zich een exploitant meldt die het hele complex wil gaan beheren.
Ontwerp voor gebouw Port to Paris Terneuzen bij het sluizencomplex
Ontwerp voor gebouw Port to Paris Terneuzen bij het sluizencomplex © Omroep Zeeland
Het wordt een bouwwerk van 100 meter hoog en zal vanaf de verre omtrek te zien zijn. Volgens de Vries is het geen enorm bouwwerk: "Grote windmolens zijn tegenwoordig ook 100 meter hoog." Drie poten en een liftschacht houden een enorme bol omhoog. Daarin zijn een uitkijkpost, horeca en hotelkamers gepland, zoals een bruidssuite. Aan de voet van de stellage komen kantoren, voor wellicht fusiehaven North Sea Port.
Grote windmolens zijn tegenwoordig ook 100 meter hoog.
Claude de Vries, architect
Claude de Vries wordt in zijn plannen ondersteund door Rinus Platschorre, adviseur bij het project. Platschorre, echtgenoot van oud-commissaris van de Koningin Karla Peijs, was 42 jaar werkzaam in de bouw en bouwtoelevering. Hij ziet ook enthousiasme bij andere betrokken partijen, zoals de gemeente Terneuzen en Rijkswaterstaat, op wiens grond het bouwwerk moet komen te staan.
Adviseur Platschorre enthousiast over 'Port to Paris'
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>