Tegenvaller voor Vlissingen: ruim 4 miljoen tekort op begroting volgend jaar

Stadhuis van Vlissingen in de mist
Stadhuis van Vlissingen in de mist © Jan Daniels
Het Vlissingse college heeft vandaag de programmabegroting 2019-2022 naar de gemeenteraad gestuurd. Het college zegt de afgelopen jaren 'al tot op het bot' te hebben bezuinigd en niet verder te kunnen bezuinigen. "Naar de samenleving toe kunnen we niet meer taken schrappen en de organisatie kan de huidige taken niet met minder middelen uitvoeren. Het is daarom ondenkbaar dat we met nieuwe bezuinigingen op het huidige takenpakket tot een sluitende begroting kunnen komen", schrijft de gemeente in een persbericht.
Vlissingen is sinds 2015 een Artikel 12-gemeente, toen er geen sluitende begroting kon worden gemaakt. Aangezien dat voor 2019 ook niet lukt, zal de gemeente voor de vierde keer een bijdrage moeten vragen in het kader van het Artikel 12-traject.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>