'Helm helpt helemaal niet, je moet handhaven!'

Snorscooterverkoper Jacco de Korte gelooft niet in een nieuwe helmplichtregel. "Wil je minder ongelukken met die dingen, dan moet je gewoon handhaven." De gemeente Middelburg wil dat alle snorfietsers een helm dragen om het aantal ongelukken met letsel te verlagen.

Middelburgse snorfietser zonder helm (foto: Omroep Zeeland)

De snorscooters zijn te herkennen aan de blauwe nummerborden en mogen op het fietspad rijden. De scooters horen niet harder dan 25 kilometer per uur te gaan, maar niet iedereen houdt zich hieraan. Volgens Jacco de Korte worden de meeste snorscooters opgevoerd en kunnen dus veel harder dan 25.

De Korte heeft een scooterwinkel in Koudekerke en zijn klantenbestand bestaat vooral uit snorfietsrijders. "Handhaven wordt naar mijn mening nog te weinig gedaan. Met een helm op je hoofd ga je echt niet minder hard rijden, door handhaving wel", aldus De Korte.

De scooterverkoper denkt niet dat alleen snorscooterbestuurders het probleem zijn. "Tegenwoordig heb je fietsen die net zo hard of zelfs harder gaan dan een snorscooter. Die zie ik ook echt niet allemaal met een helm op hun hoofd rondrijden."

Niet handig

Niet alleen De Korte zelf, maar ook zijn klanten zullen niet blij zijn met de nieuwe regel. "Als dit echt doorgevoerd wordt, zullen wij vooral meer 40 km/u-scooters en helmen gaan verkopen. Ik maak mij meer zorgen over wat mijn klanten er van vinden. Zij kopen een snorscooter omdat ze een helm niet handig vinden. Zo'n helm moet je overal mee naartoe slepen. Bij een snorscooter heb je daar geen last van", aldus De Korte.

Meer over dit onderwerp:
middelburg brommer snorfiets helm snorscooter regel
Deel dit artikel:

Reageren