Dow-medewerkers ruimen stranden op

Dow-medewerkers ruimen stranden op
Dow-medewerkers ruimen stranden op © Omroep Zeeland
Afval rapen: van blikjes en peuken tot tuinkussens
"Het is wel twintig kilo in mijn linkerhand en vijftien kilo in mijn rechter", zegt één van de opruimers. Samen met zijn collega is hij bij Hoofdplaat weggegaan van de stranden en de bosjes bij de parkeerplaats ingedoken. "Daar lag pas echt veel afval", zegt Charlotte Gerritse. "Tandenborstels, blikjes, zelfs stoelkussens lagen er verstopt. En vuilniszakken vol afval. De afvalbak staat aan het einde van de parkeerplaats, maar mensen zijn gewoon te lui om er naartoe te lopen."
Werknemers namen hun partners en kinderen mee om op te ruimen
Werknemers namen hun partners en kinderen mee om op te ruimen © Omroep Zeeland
De actie van Dow heet 'Cleanup' en is opgezet in samenwerking met Natuur & Zo, een educatiecentrum waarin de drie Zeeuws-Vlaamse gemeentes samenwerken. Het afval werd opgeruimd bij Hoofdplaat, Biervliet, Terneuzen, Zaamslag en Paal. Daar stonden grote afvalcontainers. Wereldwijd hebben op 50 locaties werknemers van Dow aan de actie meegedaan.
Zo vader, zo zoon
Zo vader, zo zoon © Omroep Zeeland

Verantwoordelijkheid nemen

Dow wil met de schoonmaakactie zijn verantwoordelijkheid nemen voor de hoeveelheid afval die het bedrijf wereldwijd produceert. Vanochtend werd er al 40.000 ton afval opgehaald. Later word berekend hoeveel er in Zeeuws-Vlaanderen is verzameld. In maart wordt er opnieuw een schoonmaakactie gehouden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of iPhone/iPad.</p>