'Makkelijke' baan moet veel spektakel bieden bij Supercross Goes

Het circuit van de 27e Supercross in Goes is dit jaar makkelijker dan voorgaande jaren. Althans, dat zegt baanontwerper Rinus van de Ven uit Vlissingen. De oud-motorcrosser ontwerpt al jaren de baan en denkt dat deze baan goed te doen is. "Maar daardoor worden de races wel spannender."

Deze week werd al flink getraind en gereden op het circuit in de Zeelandhallen in Goes. "De feedback die ik van de rijders krijg is dat het een goede baan is. Maar als je het makkelijk afgaat dan vindt iedereen het ook leuk", legt Van de Ven uit. Toch betekent het niet dat het ook makkelijker wordt om te winnen. "Kijk: de wat minder goede rijders gaan ook goed over deze baan en houden daardoor meer aansluiting bij de toppers. Ik zou niet durven zeggen wie er dit weekend zal gaan winnen. Het is onvoorspelbaar."

Toch zitten er ook lastige delen op het circuit. "Het wasbord is het moeilijkste onderdeel. Dat is eigenlijk altijd zo", zegt Van de Ven. "Je kan het jezelf heel makkelijk maken door er hard in te rijden, maar dat is nou net het punt. Niet iedereen durft dat." En daardoor kan het wasbord juist een onderdeel van de baan zijn waar de rijders tegenop zien.

Je wil als ouders je kind toch liever heel mee naar huis nemen, dan dat ie heel hard tegen een muur zit vastgeplakt."
Rinus van de Ven

Naast de wedstrijden van dit vrijdag en zaterdag waren er de afgelopen week al trainingen op het circuit in Goes. Trainingen die onder andere werden gegeven door Van de Ven. Daar zitten ook hele jonge motorcrossers bij. Van de Ven geniet van de trainingen. "Er zijn echt wel wat jongetjes die met een motor kunnen rijden. "

Goede tips

De belangrijkste tips van Van de Ven voor jongste rijders zijn dat ze goed op hun houding moeten letten. "De ouders staan meestal te gillen dat ze gas moeten geven en de rest interesseert ze niet. Maar je wil als ouders je kind toch liever heel mee naar huis nemen, dan dat ie heel hard tegen een muur zit vastgeplakt."

De Supercross Goes wordt voor de 27e keer gehouden. Vrijdag begint het programma rond 16.30 uur en zullen de finales rond middernacht zijn. Zaterdag staan de hoofdnummers op het programma. Vanaf 13.00 uur wordt er gereden op de baan. Dit zijn de tijden van de belangrijkste finales: SX2 (23.00 uur), SX1 (23:10) en de Inters (23:40). Bij de Inters doet één Zeeuw mee. Dat is Mark Boot uit Kamperland.

Meer over dit onderwerp:
Goes Supercross Rinus van de Ven
Deel dit artikel:

Reageren