Kunstwerken aan de N57 in Middelburg weggehaald vanwege gevallen microfoon

Van het kunstwerk bestaande uit vijf microfoons op zes meter hoge palen aan de N57 bij Middelburg zijn nu alleen nog de palen overgebleven. Eind vorig jaar is één van microfoons op de grond gevallen, en daarom moeten ze nu allemaal worden gecontroleerd. Omdat het kunstwerk zo hoog is, moesten voor een goede inspectie van de constructie, alle microfoons van hun standaard getakeld worden.

Op de heuvel grenzend aan de N57 staan nog alleen de palen waar de microfoons op bevestigd waren. "Een kaal gezicht, maar het verwijderen was wel nodig om de veiligheid te waarborgen", zegt Kees Wijker van Stichting Beeldende Kunst Middelburg. "De kans is klein dat een microfoon in het verkeer valt, maar het gaat vooral om de veiligheid van loslopende dieren."

Waarschijnlijk komen ze terug

Het idee is wel dat het kunstwerk hersteld kan worden. "De microfoons worden onderzocht op eventuele constructiefouten zodat ze er in de toekomst niet af kunnen vallen onder welke weersomstandigheden dan ook", aldus Wijker.

De aluminium microfoon die al sinds eind vorige maand onder het kunstwerk ligt (foto: Omroep Zeeland)

De Amsterdamse kunstenaar Maze de Boer heeft het kunstwerk in 2012 geplaatst om de straatnamen van de naastgelegen wijk de Mortiere uit te beelden. Die straten zijn vernoemd naar blues- en jazzmuzikanten. De Boer kon vandaag niet bij het wegtakelen van zijn kunstwerk aanwezig zijn, maar hij is van plan om binnenkort langs te gaan met een constructeur om te kijken wat er aan de microfoons verbeterd kan worden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren