58-jarige vrouw ramt twee politiewagens tijdens achtervolging

Politieauto in de achtervolging (archieffoto)
Politieauto in de achtervolging (archieffoto) © ANP
Politieagenten zagen de vrouw rond 3.30 uur op de Zuidwal in Arnemuiden en gaven een stopteken voor een controle. De bestuurster negeerde het stopteken en reed door richting Wolphaartsdijk. Volgens de politie wilde de vrouw, ook na een achtervolging met sirenes, niet stoppen en reed ze met verhoogde snelheid door.

Geen geldig rijbewijs

Na een achtervolging stond de auto stil op de Korenbloemlaan in Arnemuiden. Toen de politieauto achter haar auto stopte, reed de vrouw achteruit tegen het voertuig van de politie aan en reed weer verder.
Uiteindelijk wisten meerdere politie-eenheden de bestuurster op de Muidenweg in Wolphaartsdijk te stoppen. De vrouw haalt dezelfde truc uit: ze rijdt achteruit, ramt een politieauto en vervolgt haar weg. Iets verderop slaagt de politie er wel in haar te laten stoppen en aan te houden.
De vrouw was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Vandaag wordt ze door de politie gehoord.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>