Hoek bezorgt Quick Boys eerste nederlaag

Hoek bezorgt Quick Boys eerste nederlaag © P.Maljaars
Voetbal Quick Boys Hoek samenvatting

Defensieve taken

Hoek liet in Katwijk Quick Boys het spel maken. Trainer Hugo Vandenheede gaf vooraf al aan dat hij de nul houden heel belangrijk vindt. Zijn ploeg voerde de defensieve taken goed uit.
Na een klein half uur spelen kopte Kim Van den Bergh de 0-1 binnen uit een corner. De tweede goal van Hoek werd, ook met het hoofd, gemaakt door Gert-Jan van Leiden. Bij een omschakelmoment van Quick Boys stond Hoek goed te verdedigen op het middenveld. De aanval die daaruit ontstond, werd met het hoofd afgerond door Van Leiden (foto).
Gert-Jan van Leiden is blij met zege maar baalt van schorsing

Kansen Hoek

Na rust kreeg Hoek goede kansen om op 0-3 te komen. Een inzet van Rik Impens belandde ook in het doel, maar de Belg werd teruggefloten omdat hij buitenspel zou staan. Daarna volgde een kans uit een voorzet van Ruben de Jager, maar topscorer Kyle Doesburg kon net niet bij de bal. Ook kreeg De Jager nog een grote kans op 0-3.
Daarna scoorde Quick Boys de aansluitingstreffer en volgde een hectische slotfase. Uit een counter scoorde Bert Steltenpool, na een glijpartij van Hoek-verdediger Kim Van den Bergh. Quick Boys had toen nog een half uur om de eerste zege te voorkomen en drong aan. De thuisploeg kreeg ook kansen om te scoren. In de blessuretijd ontsnapte Hoek nog aan de gelijkmaker nadat een inzet van Marc de Kruijs het doel niet trof.

Noordwijk

Koploper Noordwijk profiteerde optimaal van het puntenverlies van Quick Boys. Noordwijk won met 4-1 van SJC en loopt uit naar een voorsprong van vijf punten.