Hoofdofficier Openbaar Ministerie legt functie neer

Hoofdofficier van justitie Charles van der Voort tijdens een persconferentie in 2015.
Hoofdofficier van justitie Charles van der Voort tijdens een persconferentie in 2015. © ANP
Het college van procureurs-generaal, de top van het OM, had het onderzoek in juli ingesteld omdat hier al langer signalen en geluiden over waren. Van der Voort zegt met zijn vertrek, per 15 november, ruimte te willen bieden voor een nieuwe start met een beter werkklimaat. Ook de plaatsvervangend hoofdofficier en de directeur bedrijfsvoering vertrekken. Dat heeft het personeel vanmorgen te horen gekregen.
Een kwartiermaker gaat aan de slag met de resultaten van het onderzoek en verkent wat nodig is om een beter werkklimaat te verkrijgen. Er zal ook snel een tijdelijk waarnemend hoofdofficier komen, aldus het OM. De werving voor een nieuwe parketleiding zal meer tijd in beslag nemen. Van der Voort is sinds januari 2016 hoofdofficier van justitie in het parket, dat bestaat uit Zeeland en de helft van de provincie Noord-Brabant.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>