Alle 45.000 kilo 'onverkoopbare' peren zijn nu al verkocht

De perenteler uit Wemeldinge die gisteren nog met 45.000 kilo 'onverkoopbare' peren zat, is uit de brand geholpen. Het merendeel van de Doyenne du Comice-peren is verkocht aan een Brabants bedrijf dat er perensap van maakt.

Peren (foto: Pixabay)

Boerschappen en The Happy Activist maakten eerder al appelsap van 'onverkoopbare' appels, voor in de verspakketten van Boerschappen. Na de oproep van de Wemeldingse fruitteler besloten ze om ook perensap te gaan maken.

Ze hebben nu 25.000 kilo peren gekocht om er sap van te maken, meldt Boerschappen op Facebook. Dat Brabantse bedrijf verzamelt versproducten bij boeren en verspreidt dat in de buurt door middel van boodschappenpakketten. Het doel is om lokale boeren een eerlijke prijs voor hun producten te bieden.

'Dit had ik ook niet aan zien komen'

Ook voor de rest van de peren zijn inmiddels afnemers gevonden, meldt Irene van Leeuwen, namens het fruitteeltbedrijf van haar schoonfamilie De Schipper. Wie nog goedkope peren wil afnemen, is nu dus te laat. "Excuses voor eventuele teleurstelling, dit had ik ook niet aan zien komen", schrijft ze op Facebook.

Van Leeuwen schrijft ook dat ze overdonderd is door alle positieve reacties die ze heeft gekregen na haar oproep van gisteren en ze roept iedereen op om vooral lokaal te blijven kopen. "Alle kleine beetjes helpen en zo lang we dit onderwerp onder de aandacht blijven brengen, zal er hopelijk iets veranderen aan het systeem", schrijft ze.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren