'Gemeenten rond Veerse Meer lijken eigen plannen over kustbebouwing te hebben'

Zeeuwse gemeenten in kustgebieden kunnen niet los van elkaar bouwplannen rond verblijfsrecreatie blijven ontwikkelen. Dat stelt de Zeeuwse fractie van de PvdA in vragen aan Gedeputeerde Staten.

Het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk (foto: Stefan Schipper / Omroep Zeeland Flickr)

Statenleden Anton van Haperen en Ralph van Hertum zeggen dat de grote open ruimten en de wijde horizonnen onderdeel zijn van de Zeeuwse identiteit. Volgens de statenleden is het een reden waarom mensen hier graag wonen en recreëren. "Die ruimte mag niet in één generatie worden opgesoupeerd."

Samenhangende visie te traag op gang

De PvdA zegt zich gelukkig te prijzen met de gezamenlijke kustvisie, maar vindt het 'jammer dat de ontwikkeling van zo'n samenhangende visie voor Deltaranden te traag op gang komt.' De partij denkt dat de gemeenten Middelburg, Goes en Noord-Beveland allemaal hun eigen plannen lijken te hebben over kustbebouwing.

De partij wil graag weten hoe er één visie kan komen en wil van Gedeputeerde Staten weten welke initiatieven er rond verblijfsrecreatie zijn in de gemeenten aan het oostelijke Veerse Meer.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
PvdA Veerse Meer kustbebouwing
Deel dit artikel:

Reageren