'Straks voldoende oefenterrein voor mariniers'

Er is voldoende ruimte voor de mariniers om te oefenen in, bij en in de buurt van de nog te bouwen marinierskazerne in Vlissingen. Dat blijkt uit stukken die het provinciebestuur heeft vrijgegeven.

Eerdere oefening in Brouwershaven (foto: Abra van Vossen)

Defensie heeft de aangedragen oefenterreinen en stranden onderzocht. Hoewel de terreinen op zichzelf vrij klein zijn, blijkt dat er door het combineren van die verschillende terreinen voldoende aanbod zal zijn, zo staat te lezen in het rapport. Mariniers die tegen de verhuizing van Doorn naar Vlissingen zijn, droegen eerder het gebrek aan oefenruimte aan als bezwaar tegen de verhuizing.

Onzekerheid door uitstel verhuizing

Het Rijk liet vlak voor kerst weten dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen opnieuw met een half jaar is uitgesteld. Dat schreef staatssecretaris Barbara Visser toen in een brief aan de Tweede Kamer. Het overleg dat het ministerie voert met vertegenwoordigers van het personeel is nog niet afgerond. Daardoor wordt de gunning van de voorbereidende bouwwerkzaamheden uitgesteld tot 1 juli. Die gunning is belangrijk voor Vlissingen, omdat vanaf dat moment zeker is of de marinierskazerne naar Zeeland komt.

Onduidelijk of vertraging wordt ingehaald

Daarom laat de provincie nu weten dat het onzeker is of de opgelopen vertraging later nog kan worden ingehaald. "De mate van vertraging is nog onzeker. Het rijk heeft nog geen nieuwe planning afgegeven. We weten dus ook niet of een deel van de vertraging later ingelopen kan worden."

Een deel van het voorbereidend werk is al gedaan: het bouwrijp maken van de grond en het verplaatsen van de naturistencamping. Maar ander werk, zoals het weghalen van vervallen leidingen langs de Havenweg, ligt nu stil totdat er groen licht komt van het Rijk.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
mariniers marinierskazerne oefenterrein
Deel dit artikel:

Reageren