70 jaar getrouwd: ''Bin jie de burgemeester?''

Een platina huwelijk. Het komt niet zo heel veel voor, maar dit weekend vierden twee echtparen dat ze 70 jaar bij elkaar zijn. Een echtpaar in Zuidzande en een echtpaar in Goes.

Ger (91) en Jopie (90) Prijs leerden elkaar kennen in Den Haag. In 1949 trouwden ze. Vandaag gaf Ger zijn Jopie zeventig rode rozen in Goes waar ze wonen. "Rozen hadden we niet toen ik haar ten huwelijk vroeg. Het was net na de oorlog en alles was nog op de bon," zegt Ger. Hij zorgt de laatste jaren voor zijn vrouw die dementerend is. Zij is maar wat blij met de rozen en kust haar man. Het geheim van zo lang met elkaar zijn? "Geven en nemen, vooral veel nemen," zegt Jopie lachend. Burgemeester Margot Mulder van Goes kwam het echtpaar feliciteren

Nooit een ander gehad

Piet (94) en Stien (92) leerden elkaar meer dan 70 jaar geleden kennen. Piet kwam uit Oostkapelle en Stien uit Zuidzande. Hoe ze het zo lang volgehouden hebben? Ze weten het niet, maar een leven zónder elkaar kunnen ze zich niet voorstellen. ''Ik heb nooit een ander gehad'', zegt Piet die met zijn eerste de beste vriendin gelijk zijn vrouw én de liefde van zijn leven, ontmoette.

Burgemeester zoenen

Als burgemeester Lonink in Hoek binnenstapt herkent Stien hem aanvankelijk niet. ''Bin jie de burgemeester?''. Maar als de burgemeester bij haar neerknielt en vraagt of hij haar mag zoenen is het ijs gebroken en klinkt het volmondig ''jawor''. Piet pakt zijn zakdoek en veegt een traantje weg. Een leven trekt voorbij met alle emotionele momenten van dien.

Liever nog een fles

Er zijn bloemen, er is koffie en taart. Piet Boone zegt dat hij er het liefst nog ''een fles'' bij gehad had en dat hij tien jaar jonger was. Maar zo is het niet en drank is niet meer aan hem besteed.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
huwelijk platina 70 jaar getrouwd echtpaar boone
Deel dit artikel:

Reageren