Minderhoud komt tekort voor podiumplaats bij Jumping Amsterdam

Hans Peter Minderhoud heeft bij de Kür op muziek bij Jumping Amsterdam met zijn paard Glock's Dream Boy een vijfde plaats bemachtigd. De dressuurruiter uit Westkapelle moest toekijken hoe zijn Duitse concurrenten de rest van het deelnemersveld voor wisten te blijven. De winst ging uiteindelijk naar Isabell Werth.

Hans Peter Minderhoud wint met Glock's Dream Boy (foto: FEI/Dirk Caremans)

Minderhoud ging met de nodige verwachtingen de Kür op muziek in, maar met Glock Dream's Boy wist hij uiteindelijk niet verder te komen dan een vijfde plaats in de eindrangschikking met een score van 81.380%. Daarmee kwam hij net tekort voor het podiumplaats. De Duitse Isabell Werth greep de overwinning met haar paard Weihegold OLD. Zij hield haar landgenotes Dorothee Schneider en Helen Langehanenberg achter zich. Thamar Zweistra uit Schore viel met haar paard Hexagon's Double Dutch net buiten de top-10.

Grand Prix

Minderhoud eindigde vrijdag nog wel op het podium bij de Grand Prix. Met een totaalscore van 75.652% moest hij alleen winnares Isabell Werth en Dorothee Schneider voor zich laten. Thamar Zweistra eindigde als veertiende.

Jumping Amsterdam

World Cup, Grand Prix Freestyle
1. Isabell Werth - Weihegold OLD Duitsland 86.810%
2. Dorothee Schneider - Sammy Davis Jr. Duitsland 82.675%
3. Helen Langehanenberg - Damsey FRH Duitsland 82.420%
5. Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy Nederland 81.380%
11. Thamar Zweistra - Hexagon's Double Dutch Nederland 75.625%
Deel dit artikel:

Reageren