Politie behandelt geen aangiftes meer op politiebureaus in Hulst en Sluis

Het politiebureau in Oostburg.
Het politiebureau in Oostburg. © Google Maps
De politiebureaus aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en aan de Trageldam in Oostburg zijn de eerste bureaus in Zeeland die gesloten worden voor publiek. De posten blijven wel beschikbaar als werkplek voor de lokale agenten.
Teamchef Eric Nagelkerke noemt het zonde dat politieagenten op een bureau zitten te wachten. Die tijd kunnen ze beter gebruiken om de straat op te gaan. "De ervaringen in Hulst en Sluis - de bureaus waren al enige tijd beperkt open - leren ons dat het publiek ons goed weet te vinden en ons niet per se op een politiebureau wil ontmoeten."

3D-aangifte in Terneuzen

Zeeuws-Vlamingen kunnen nog wel terecht op het politiebureau in Terneuzen voor een 3D-aangifte. De aangifte wordt dan vanuit een call center door een politiemedewerker live met een videoscherm opgenomen. Als de situatie er om vraagt, dan kan een 'normale' aangifte op het bureau in Terneuzen ingepland worden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>