BC Vlissingen verliest degradatieduel en zakt naar laatste plaats

De basketballers van BC Vlissingen hebben het belangrijke duel in de strijd tegen degradatie tegen Blauw-Wit verloren met 93-97. De bezoekers uit Roosendaal kwamen knap terug van een achterstand en dompelden de ploeg van Klaas-Willem Barten in rouw. Door de nederlaag staat BC Vlissingen nu onderaan in de Eerste divisie.

BC Vlissingen (in het wit) verliest het belangrijke duel in de strijd om degradatie tegen Blauw-Wit uit Roosendaal (foto: Theo Theune)

Beide teams ontliepen elkaar niet veel in het begin van de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die voor het eerst het initiatief pakte in het tweede kwart. Zo kwam Vlissingen ook op een voorsprong bij de rust van 58-35. Na de pauze ging het echter mis. Vlissingen verloor de controle op de wedstrijd waardoor de bezoekers terug konden komen tot een stand van 60-60. De ploeg uit Roosendaal profiteerde optimaal van de ineenstorting van Vlissingen en nam de controle over. Al snel hadden ze een voorsprong van 81-89 te pakken. Toch was Vlissingen nog in staat om een eindsprint in te zetten en terug te komen tot 93-93. Een vrije worp maakte echter een einde aan de illusies van Vlissingen. Blauw-Wit liep uit naar 93-97 en dat was ook uiteindelijk de eindstand.

Door het verlies tegen Blauw-Wit staat BC Vlissingen nu laatste in de Eerste Divisie. De ploeg van Barten heeft zes punten uit vijftien wedstrijden.

Doelpuntenmakers BC Vlissingen

Aantal punten
Thijs Beumer 23
Jochem Beumer 16
Raylin Jimenez 13
Bouke Schrik 12
Amar van Sluijs 11
Mike de Kraker 11
Benjamin Steenbeek 7
Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Basketbal Eerste divisie
Deel dit artikel:

Reageren