Deze partijen strijden in maart om jouw stem

Aan de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart willen veertien partijen meedoen. Nieuwkomers zijn DENK en Forum voor Democratie. Alle beoogde lijsttrekkers kwamen vanochtend bij elkaar voor de officiƫle aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen in Middelburg.

Serif Uysal is de lijsttrekker van één van de twee nieuwkomers, DENK. "De afgelopen jaren is er sprake van verruwing, verharding en verrechtsing. Dat is niet goed voor de samenleving. Daar gaan we tegen strijden en dat gaan we proberen te veranderen. Verder wil de partij zich gaan inzetten voor de bereikbaarheid van Zeeland. "Een snelweg, een spoor. En een automobilist die via de verhoging van opcenten als een soort melkkoe wordt gebruikt." DENK hoopt één zetel te kunnen behalen.

De lijsttrekkers van de partijen, op de foto ontbreekt Forum van Democratie (foto: Mark Lobbezoo)

De partijen die graag mee willen doen zijn: PvdA, CDA, VVD, D66, SGP, SP, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, PVV, 50PLUS, DENK en Partij voor Zeeland.

Of alle 14 partijen op 20 maart ook echt mee gaan doen, is pas vrijdag bekend. Dan is gecontroleerd of de lijsten kloppen. Bijvoorbeeld of iedereen die op de lijst staat daar ook toestemming voor heeft gegeven. Ook moet elke nieuwe partij dertig handtekeningen hebben verzameld van Zeeuwen die mogen stemmen en de partij ondersteunen.

Vandaag werden ook de gezichten van Zeeland onthuld. (foto: Tim Adriaanse)

Ook was vandaag de presentatie van de 'Gezichten van Zeeland'. Die mensen zijn de komende tijd te zien op posters door heel Zeeland. Daarmee proberen ze je over te halen om te gaan stemmen op 20 maart.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren