Hoek overleeft dramatische start in spectaculair duel

Hoek overleeft dramatische start in spectaculair duel
Hoek kon niet slechter beginnen. Na vijf minuten stond Ajax al met 0-2 voor door goals van Misa-Danso en Fransberg. Eén keer door geklungel achterin bij Hoek en bij het tweede doelpunt sneed Ajax door de Hoek-verdediging. Daarna bracht Doesburg Hoek weer terug in de wedstrijd. Na achttien minuten scoorde hij zijn zesde seizoenstreffer. Hoek kwam daarna nog goed weg toen een vrije trap van Sterk op de paal bij Hoek-keeper De Jonghe belandde.
Kyle Doesburg schiet de 1-2 binnen achter Ajax-keeper Veenboer
Kyle Doesburg schiet de 1-2 binnen achter Ajax-keeper Veenboer © P.Maljaars

Hoek op jacht

In de jacht op de gelijkmaker kreeg Hoek voor rust nog een kans via De Jager na een goed voorbereidend werk van Impens. Na dik een half uur spelen viel de gelijkmaker. Nyemb maakte zijn eerste van het seizoen nadat de bal uit een vrije trap van Constansia voor de voeten van de aanvaller kwam.

Ajax raakt lat

Vlak voor rust ontsnapte Hoek opnieuw aan een achterstand toen Owusu-Asare de lat raakte.
Na rust kwam Hoek voor het eerst op voorsprong. Na een uur spelen scoorde Doesburg opnieuw. Doesburg leek ook de bevrijdende 4-2 te scoren voor Hoek, maar de feestvreugde was van korte duur. Arbiter Gansner keurde de inzet van Doesburg af omdat de bal al over de achterlijn zou zijn geweest.
Uit de draai schiet Kyle Doesburg Hoek op een 3-2 voorsprong tegen Ajax
Uit de draai schiet Kyle Doesburg Hoek op een 3-2 voorsprong tegen Ajax © P.Maljaars

Bevrijdende goal

In de slotfase scoorde invaller Tiebosch de bevrijdende 4-2 door uit een vrije trap te scoren.
'Dit meen je niet dacht ik na vijf minuten'

Scoreverloop

0-1 Kenneth Misa-Danso (3)
0-2 Ricardo Fransberg (5)
1-2 Kyle Doesburg (18)
2-2 Yves Nyemb (36)
3-2 Kyle Doesburg (60)
4-2 Gianni Tiebosch (90)

Bijzonderheden

Kyle Doesburg kreeg zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. Hij is volgende week geschorst in het duel tegen DVS'33. Gert-Jan van Leiden leek uit te vallen met een schouder uit de kom, maar de verdediger zette het zelf weer recht en kon doorspelen.

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Reguillo Vandepitte, Gert-Jan van Leiden, Zinho Chergui, Ruben de Jager (Thomas van Renterghem/83),, Marijn Wijkhuijs (Gianni Tiebosch/77), Rik Impens, Jonathan Constansia, Kyle Doesburg, Yves Nyemb (Sidy Ceesay/68)