Streefbedrag om overleden Macedoniër naar huis te brengen al binnen

Bloemen op plek van ongeluk in Goes
Bloemen op plek van ongeluk in Goes © Omroep Zeeland
De familie van de omgekomen fietsster nam het initiatief een crowdfundingsactie te starten. Het liep onmiddellijk storm met mensen die een bijdrage wilden leveren via Facebook. Nog voor 20.15 uur stond de teller al boven de 10.000.
"Het is een grote opluchting dat hij nu thuis kan komen", aldus Dessi. Ze is nog diep onder de indruk van de tragedie. "Ze waren net terug in Nederland en daar waren we zo blij mee. Dat dit nu gebeurd is gewoon niet te verteren."
Bloemen op plek van ongeluk in Goes
Bloemen op plek van ongeluk in Goes © Omroep Zeeland
Maandagochtend zijn er tientallen bloemstukken neergelegd op de plek waar het duo werd aangereden. Bij de drukke oversteekplek staan regelmatig fietsers stil om even te kijken naar de bloemen en de plek des onheils.
Bij het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië om het leven. De twee werden rond 04.20 uur geschept door de automobilist. Dat gebeurde op de kruising van de Van de Spiegelstraat en Kloetingseweg in Goes.

Vier keer te veel gedronken

De 19-jarige bestuurder van de auto bleek te veel gedronken te hebben, hij had vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij werd aangehouden en zit nog vast.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>