Het stemmen voor de Emergo Publieksprijs is begonnen

Het stemmen voor de Emergo Publieksprijs is begonnen
Het stemmen voor de Emergo Publieksprijs is begonnen © Pixabay
Je kunt hier stemmen op de innovatie die volgens jou de Emergo Publieksprijs moet winnen.
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland. Wie deze prijs wint, bepaalt de vakjury. De kijkers en luisteraars van Omroep Zeeland bepalen wie de Emergo Publieksprijs wint. Stemmen kan tot woensdag 7 november.

Streetplug uit Tholen

Streetplugheeft een ondergronds laadstation voor elektrische auto's ontwikkeld. Met een eenvoudig te bedienen app is de deksel van het laadstation te openen. Bovendien zit er in het laadstation een watermanagement systeem zodat overtollig water wordt opgevangen en dat het water weer af geeft als het in de omgeving droger wordt.
Streetplug, genomineerd voor de Emergo

Seafood Steam Group uit Bruinisse

Een snel gerecht met mosselen, dat bedacht Seafood Steam Group. Een bakje mosselen, compleet met kruiden en groenten dat zo de magnetron kan. De mosselen worden gestoomd in zeewater en behouden hun unieke smaak. De verpakking is voor 95 procent recyclebaar en met de eenheid van 500 gram per verpakking hoopt het bedrijf dat de mossel meer gegeten gaat worden, als bijvoorbeeld een eiwitrijk tussendoortje, als lunch of als bijgerechtje.
Seafood Steam Group, genomineerd voor de Emergo

KV Techniek uit Goes

Een robotlijn die twee bestaande innovatieve ontwikkelingen combineert, dat ontwikkelde KV Techniek. Het inpakken van diepvriesgroenten door een robot om ze nog verder te kunnen invriezen en het gebruik van CO2 in vaste vorm. Door deze twee innovaties te combineren wordt het stroomgebruik enorm gereduceerd.
KV Techniek, genomineerd voor de Emergo

ModuVision uit Vlissingen

Een robot die analytische metingen kan doen in laboratoria, dat ontwikkelde ModuVision. Bij toeval ontdekten ze dat een Duits bedrijf zo'n robot had gemaakt, maar dat die robot nog niet klaar was voor een grotere doelgroep. Het bedrijf ontwikkelde daarom een eigen robot, die veel nauwkeuriger en sneller kan werken.
ModuVision, genomineerd voor de Emergo
Op 20 september maakte de organisatie de vijf genomineerden bekend. Odara uit IJzendijke heeft zich teruggetrokken uit de wedstrijd wegens persoonlijke omstandigheden. De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo en de Emergo Publieksprijs worden op woensdag 7 november uitgereikt op de netwerkbeurs Contacta in Goes.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>