Acht jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval in Breskens

Tegen twee mannen is vandaag voor de rechtbank in Middelburg acht jaar cel geëist voor een woningoverval in Breskens in december 2017. Tijdens hun vlucht zouden ze zijn ingereden op politieagenten, waarna die op de vluchtauto hebben geschoten. Bij de overval werden een moeder en twee kinderen onder schot gehouden, de partner van de moeder raakte zwaargewond.

Verslaggever Mark van Leijden was bij de zitting aanwezig en deed verslag vanuit de rechtszaal.

Het is woensdagavond 20 december, een woning aan de Slikkenburgseweg bij Breskens wordt overvallen door twee personen. Zij bedreigen een moeder en haar twee minderjarige kinderen met een vuurwapen. Later wordt een man geslagen als hij met zijn auto thuiskomt. Tijdens de overval lukt het een van de slachtoffers om de politie te waarschuwen.

Aanrijding met de politie

De twee overvallers vluchten in de auto van het slachtoffer. Er ontstaat een aanrijding met de politie waarbij agenten schoten lossen. Een 27-jarige verdachte man uit Terneuzen raakt gewond en kan gelijk worden aangehouden. De andere man wordt ook geraakt, maar ontkomt. Zijn aanhouding gebeurt in juni 2018.

In deze woning in Breskens vond de gewelddadige beroving plaats (foto: Omroep Zeeland)

Tijdens een rechtszitting in augustus wordt duidelijk dat alleen de politie heeft geschoten. Eerder was al bekend dat de inmiddels 28-jarige Terneuzense verdachte geen schot heeft gelost, maar tijdens de zitting blijkt dat ook de 36-jarige medeverdachte niet heeft geschoten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie Breskens woningoverval schieten
Deel dit artikel:

Reageren