Acht jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval in Breskens

Acht jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval in Breskens
Acht jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval in Breskens © HVzeeland
Verslaggever Mark van Leijden was bij de zitting aanwezig en deed verslag vanuit de rechtszaal.
Het is woensdagavond 20 december, een woning aan de Slikkenburgseweg bij Breskens wordt overvallen door twee personen. Zij bedreigen een moeder en haar twee minderjarige kinderen met een vuurwapen. Later wordt een man geslagen als hij met zijn auto thuiskomt. Tijdens de overval lukt het een van de slachtoffers om de politie te waarschuwen.

Aanrijding met de politie

De twee overvallers vluchten in de auto van het slachtoffer. Er ontstaat een aanrijding met de politie waarbij agenten schoten lossen. Een 27-jarige verdachte man uit Terneuzen raakt gewond en kan gelijk worden aangehouden. De andere man wordt ook geraakt, maar ontkomt. Zijn aanhouding gebeurt in juni 2018.
In deze woning in Breskens vond de gewelddadige beroving plaats
In deze woning in Breskens vond de gewelddadige beroving plaats © Omroep Zeeland
Tijdens een rechtszitting in augustus wordt duidelijk dat alleen de politie heeft geschoten. Eerder was al bekend dat de inmiddels 28-jarige Terneuzense verdachte geen schot heeft gelost, maar tijdens de zitting blijkt dat ook de 36-jarige medeverdachte niet heeft geschoten.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>