Heistelling omgevallen op bouwplaats Yerseke

Heimachine valt om op bouwplaats Yerseke
Op de plek waar de heistelling omviel, wordt een appartementencomplex gebouwd voor 50-plussers. Het topje van de heistelling ligt in de Oosterschelde.
Het is nog onbekend hoe de heimachine om heeft kunnen vallen. Marco de Raad van aannemersbedrijf Van der Poel laat weten dat er vanmiddag onderzoek is gedaan. "Die resultaten wachten we nu af. Dan weten we ook wat de schade is. Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen."

Heimachine vanavond afgevoerd

De heimachine staat sinds deze week op de bouwplaats in Yerseke. Er worden voorbereidingen getroffen om de heimachine weer overeind te zetten. "Het is de bedoeling dat de machine vanavond wordt afgevoerd", aldus De Raad.
Omroep Zeeland verslaggever Mark Rijk meldt dat bewoners van het appartementencomplex van geluk mogen spreken. Als de kraan een kwartslag de andere kant op was gevallen, was de machine in het gebouw terechtgekomen.
Heistelling valt om op bouwplaats Korringaweg Yerseke
Heistelling valt om op bouwplaats Korringaweg Yerseke © 112Midden-Zeeland
Heistelling omgevallen op bouwplaats Yerseke
Heistelling omgevallen op bouwplaats Yerseke © HV Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>