Gevangenisstraffen geëist voor rooftocht door Zeeland

Vier verdachten van een golf inbraken bij vakantieparken en woningen moeten als het aan het Openbaar Ministerie ligt de cel in. Het OM eiste vandaag celstraffen variërend van drie jaar tot zes maanden. De mannen worden verdacht van inbraak, diefstal, vernieling, heling en het in bezit hebben van een stroomstootwapen.

(foto: informedmag.com)

De golf van inbraken zorgde in de zomer van 2017 voor veel onrust in Zeeland. De inbraken werden onder meer in Domburg, Kamperland, Gapinge, Kruiningen en Nieuwdorp gepleegd. De mannen hadden het voornamelijk voorzien op de autosleutels en de daarbij behorende auto, telefoons, kentekenplaten en laptops. Vanwege het groot aantal aangiften werd er een rechercheteam op de zaak gezet.

Toeval

Vrijwel alle personenauto's werden later weer teruggevonden, maar van de daders ontbrak elk spoor. Totdat ze per toeval half september werden aangehouden in Bergen op Zoom omdat hun rijgedrag opviel bij surveillerende agenten.

De verdachten zijn tussen de 19 en 23 jaar oud, en komen uit Oost-Souburg, Vlissingen, Colijnsplaat en Goes. Tijdens de zomer van 2017 was één van hen nog minderjarig.

Hoofdverdachte

Een man van 20 jaar uit Colijnsplaat, inmiddels woonachtig in Terneuzen, wordt door het Openbaar Ministerie gezien als hoofdverdachte. Hij zou bij 25 strafbare feiten betrokken zijn en wordt gezien als leider van de groep. Hij hoorde een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Volgens de officier van justitie heeft hij 'dingen gedaan waar mensen nog steeds wakker van liggen'.

Uitspraak is op 26 februari.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren