Aardenburgse miljonair neemt Belgische voetbalclub over

Aardenburgse miljonair neemt Belgische voetbalclub over
Aardenburgse miljonair neemt Belgische voetbalclub over © Omroep Zeeland
Aardenburgse miljonair neemt Belgische voetbalclub over
De miljonair, eigenaar van Hotel de Elderschans in Aardenburg, stapt hiermee in een noodlijdende club. Zonder Azimi was de club failliet gegaan. Hoeveel de geboren Iraniër voor Patro Eisden Maasmechelen betaalt is niet bekendgemaakt.
De nieuwe baas belooft aan alle supporters die vrijdag naar de wedstrijd komen gratis drank.
De aankoop door Azimi is opvallend, want Maasmechelen ligt in Belgisch Limburg, op zo'n twee uur rijden van Zeeuws-Vlaanderen. Azimi kreeg dan ook de vraag wat hij met de club heeft. Daarop zei hij: "In Iran geldt het gezegde: je gaat eerst trouwen en later word je wel verliefd." De broer van Salar Azimi is benoemd tot ondervoorzitter van de club. Net als oud-international Stijn Stijnen, die ook trainer van het eerste elftal is.
Je gaat eerst trouwen en later word je verliefd.
Salar Azimi, voorzitter Patro Eisden Maasmechelen
Patro Eisden Maasmechelen speelde begin jaren '60 in de Eerste Klasse, het hoogste niveau in België. Dat duurde maar een jaar. Daarna speelde de club steeds in de Tweede, Derde of Vierde Klasse. Sinds 2016 is het een amateurclub.
<p>Salar en Sasan Azimi zijn geboren in Iran en kwamen in 1995 met hun ouders naar Nederland. Salar volgde een opleiding in bedrijfsmanagement en accountancy en begon in 2005 met zijn spaargeld en een studentenlening een goedlopende gsm-winkel in Sluis. Dit stelde hem in staat te investeren in telecomzaken, horeca en vastgoed. Sasan stapte ook in het imperium en zo maakten ze fortuin. In 2015 kochten ze het vervallen conferentieoord De Elderschans en toverden dat om tot een prijzenwinnend all-inclusive hotel. De Azimi's staan bekend om hun extravagante levensstijl. Ze bewonen het kasteel in Aardenburg en rijden in Lamborghini's.</p>
Salar Azimi heeft zich vaker bemoeid met voetbalclubs in Nederland en België. Begin dit jaar wilde de miljonair het noodlijdende Roda JC overnemen. Ook liet hij weten interesse te hebben in KV Oostende. Vorig jaar gaf de ondernemer 110.000 euro aan NAC Breda, omdat de club promoveerde naar de eredivisie.
Kijk later vandaag naar de beelden van de persconferentie.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>