Banen genoeg, maar niet iedereen ziet ondergronds werk zitten

Banen genoeg, maar niet iedereen ziet ondergronds werk zitten
Banen genoeg, maar niet iedereen ziet ondergronds werk zitten © Omroep Zeeland
Genoeg banen, maar weinig animo voor ondergronds werk
Zoals Björn Roeland. "Ik vind het leuk om iets te maken zodat je na het maakproces het resultaat kunt bekijken." Hij wil dus erg graag na zijn school beginnen in de infratechniek.
En mensen die willen werken in deze tak van techniek zijn hard nodig, zegt Henk den Engelse van Binneninfra, de organisatie die de dag organiseerde. "Aan de ene kant is er een vergrijzing en gaan veel mensen met pensioen, en aan de andere kant zijn er maar weinig jongeren die dit werk willen doen." Daarbij is er volgens Den Engelse de komende decennia ontzettend veel werk voor technisch personeel door de energietransitie.

Enthousiasmeren

BinnenINfra is een samenwerkingsverband tussen zeven bedrijven om technici aan te trekken voor de infratechniek en bestaat uit netwerkbedrijf DNWG, opleidingsbedrijf Installatiewerk en vijf aannemers: MVOI, Baas, CityTec, H4A en De Voogd-Grijpskerke B.V.
BinnenINfra wil enerzijds jongeren én ouderen enthousiasmeren over de infratechniek en anderzijds een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de Beroepsbegeleidende Leerweg opleidingen in de Infratechniek.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>