Dit jaar geen ZeelandJazz door zieke bestuursleden

Er komt dit jaar geen editie van festival ZeelandJazz. Volgens vice-voorzitter van de organiserende stichting Hans Zuiderbaan is door ziekte van een meerderheid van de bestuursleden een goede voorbereiding niet mogelijk. ZeelandJazz 2019 zou gehouden worden van 7 t/m 16 juni in Middelburg en Terneuzen.

(foto: Omroep Zeeland)

Over de aard van de ziektes doet Zuiderbaan verder geen mededelingen. Wel benadrukt hij dat dit niet het definitieve einde van het festival betekent.

ZeelandJazz ontstond in 2016 toen de jazzfestivals van Middelburg en Terneuzen de krachten bundelden. Op het programma staan optredens van nationaal een internationaal vermaarde jazzmuzikanten. Het festival spant zich in om met name jongeren voor de jazzmuziek te enthousiasmeren.

Er zijn zo'n 100 vrijwilligers actief tijdens het festival. ZeelandJazz werkt intensief samen met Porgy en Bess, Muziekpodium Zeeland, Scheldetheater, Zeeuwse Muziekschool, Stichting Toonbeeld, JASZ en Stichting Jazzclub Zeeuwsch-Vlaanderen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Terneuzen ZeelandJazz
Deel dit artikel:

Reageren