Vluchtende tasjesdief krijgt fiets naar zich toegegooid

Vluchtende tasjesdief krijgt fiets naar zich toegegooid
Vluchtende tasjesdief krijgt fiets naar zich toegegooid © Pixabay
De tasjesdief sloeg toe in de Kamperfoeliestraat. Het slachtoffer had door dat hij van zijn tas werd bestolen en herkende de dader, waarop hij de politie alarmeerde. Mede door middel van een Burgernetbericht werd een signalement verspreid.

Achtervolging

Een agent zag vanuit zijn auto de tasjesdief in de Tulpstraat fietsen. Hij fietste naar een deel van de weg waar auto's niet verder kunnen rijden vanwege paaltjes. Hierop besloot de agent achter hem aan te rennen.
Paaltjes in de Tulpstraat
Paaltjes in de Tulpstraat © Google Maps
Een tegemoetkomende fietser zag de straatrover én de rennende agent op zich afkomen. De man probeerde de achtervolging te beëindigen door zijn fiets voor de vluchtende man te gooien. De man viel en rende daarna verder. Op de kruising van de Leliestraat met de Vogelzangsweg kon de man alsnog aangehouden worden.
De man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor onderzoek en verhoor naar een politiecel gebracht. De buit is nog niet gevonden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>